Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині чоловік "подарував" шахраям майже 4 тисячі гривень

По допомогу до поліції звернувся мешканець Ніжинського району, якому зателефонував зловмисник, чоловічим голосом представився співробітником «Ощадбанку» й повідомив про необхідність проведення певних операцій із картковим рахунком

Шахрайство


Через надмірну довірливість від дій зловмисників постраждали двоє громадян.

По допомогу до поліції звернувся мешканець Ніжинського району, якому зателефонував зловмисник, чоловічим голосом представився співробітником «Ощадбанку» й повідомив про необхідність проведення певних операцій із картковим рахунком.
 
Нічого не підозрюючи, чоловік передав «псевдобанкіру» реквізити своєї банківської картки та SMS-коди. Після цього з рахунку потерпілого зникло 3800 гривень.
 
Поліція попереджає: питають по телефону термін дії картки, код безпеки на зворотному боці картки, банківські паролі з SMS - не повідомляйте, це шахраї!

Того ж дня до поліції надійшла інформація, що на Прилуччині шахраї обдурили жительку одного села. Жінка планувала придбати на Інтернет-сайті безкоштовних оголошень мопед. Сторгувавшись, покупець перерахувала продавцеві 2500 гривень завдатку, але транспортного засобу так і не отримала.
 
Ви замовили товар на сайті Інтернет-оголошень? Розраховуйтесь лише після його отримання! Ні в якому разі не перераховуйте завдаток. Це обман!
 
Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
 
Триває досудове розслідування.
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: