Завантаження ...
banner
banner

8 школа все ж стане початковою. Хочуть відкрити там групу дитсадка

Про оптимізацію ЗОШ №8 говорять давно. Мова йде саме про переведення школи з І-ІІ ступеня в школу І ступеня. Хочуть залишити там лише початкові класи

ЗОШ №8, оптимізація


Про оптимізацію ЗОШ №8 говорять давно. Мова йде саме про переведення школи з І-ІІ ступеня в школу І ступеня. Хочуть залишити там лише початкові класи. 

Усе тому, що цей навчальний заклад - малочисельний, у ньому на даний момент навчається лише 53 учнів. Міська влада разом з Управлінням освіти погоджується йти на оптимізацію через те, що, на їхню думку, економічно невигідно й недоцільно витрачати кошти на повне утримання 8 школи. 

За словами начальника Управління освіти Станіслава Крапив'янського, заробітної плати для ЗОШ №8 вистачає лише на 5 місяців. Для того, аби утримувати даний навчальний заклад, до кінця грудня з міського бюджету потрібно додатково виділити 537 тисяч грн. Для цього ж мають зняти гроші з якогось напрямку й направити їх на підтримку 8 школи. У середньому, як повідомляє головний освітянин міста, на кожного учня по 8 школі за рік витрачається 14 тисяч. У порівнянні, по 7 школі - 6 тисяч, по місту - 10 тисяч. 

Читайте також: У ЗОШ №8 хочуть залишити тільки початкові класи
Батьки ж - проти оптимізації, бо бояться, що такі дії призведуть до її закриття. До того ж, кому хочеться віддавати дитину до іншої школи, коли своя - поряд, а до іншої потрібно добиратися незрозуміло куди (ЗОШ №8 знаходиться в районі Круча). До рідної звик, усі один одного знають, бачать, так легше проконтролювати своє чадо.


Оптимізація, ЗОШ №8


Аби з'ясувати, що все ж таки робити з “проблемною” школою, питання винесли на розгляд 23 сесії міської ради. Як і на профільні засідання комісії, на сесію прийшли батьки учнів 8 школи, активна громадськість даного мікрорайону, аби в черговий раз відстояти свою думку. 

Голова комісії з освітніх питань Володимир Король рекомендував відкрити там підготовчу групу дитсадка за умови оптимізації ЗОШ №8.

Цю ідею підтримав і депутат Дмитро Тимошик, проте зазначив, що для цього потрібно, аби в приміщенні була можливість розміщення. Зараз же, за його словами, воно фактично зайняте під класи, у яких немає дітей. Дмитро Тимошик також запропонував дати доручення профільній комісії розрахувати по коштах облаштування двох класів однієї групи дитсадка (наскільки це буде економічно доцільно) та винести питання на перерозподіл коштів по півріччю. 

“Створення повноцінної початкової школи - це ні в якому разі не її закриття чи ліквідація. Жоден депутат у цій залі на такий крок ніколи не піде. Але, щоб вижити, нормально функціонувати, надавати якісні освітні послуги, щоб по класах було не по 5-6 дітей, потрібно її оптимізувати. Якщо ми це не зробимо, то це зроблять за нас, коли приймуть Закон “Про освіту”, де буде чітко сформована наповнюваність класів. Наше завдання - раціонально використати кошти”, - наголосив міський голова Анатолій Лінник. 
 
Тому рішення про оптимізацію ЗОШ №8 на сесії все ж прийняли: 22 проголосувало - “за”, 1 - “утримався”. 


ЗОШ №8, оптимізація


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: