Завантаження ...
banner
banner

Загубив свідоцтво на нерухомість? Що робити

20 липня на засіданні виконавчого комітету був підтриманий проект рішення, що стосувався порядку видачі дубліката свідоцтва про право власності на об'єкти нерухомого майна в разі втрати, крадіжки або пошкодження оригіналу документа

Свідоцтво про право власності, нерухоме майно, втрата, дублікат


20 липня на засіданні виконавчого комітету був підтриманий проект рішення, що стосувався порядку видачі дубліката свідоцтва про право власності на об'єкти нерухомого майна в разі втрати, крадіжки або пошкодження оригіналу документа. 

Проектом рішення затверджувався механізм видачі дубліката. 
 
Тепер, якщо власник втрачає свідоцтво на право власності, то йому потрібно подати оголошення в місцеву газету, де зазначено про втрату документа, написати заяву в бюро технічної інвентаризації, приклавши копію оголошення. БТІ готує проект рішення на розгляд виконавчого комітету, після чого людина може отримати довгоочікуваний дублікат. 
 
Втрачений оригінал свідоцтва визнається недійсним та анулюється рішенням про видачу дубліката свідоцтва.

Дублікат свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомого майна за підписом уповноваженої на це особи та завірений печаткою виконкому оформляється в двох примірниках, один із яких видається на руки власнику, а другий долучається до матеріалів відповідної реєстраційної справи. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: