Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські студенти вивчатимуть німецьку мову за допомогою нової міжнародної програми

15 вересня НДУ імені Миколи Гоголя та Німецький культурний центр Goethe-Institut в Україні підписали договір про інтенсифікацію своїх відносин у формі співробітництва

Угода, НДУ, Goethe-Institut, співробітництво, програма, DLL – Deutsch Lehren Lernen, «Вчимося навчати німецької»


15 вересня НДУ імені Миколи Гоголя та Німецький культурний центр Goethe-Institut в Україні підписали договір про інтенсифікацію своїх відносин у формі співробітництва з метою сприяння розвитку та популяризації німецької мови в Ніжині.

В урочистому підписанні угоди взяли участь ректор НДУ імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко, заступник директора Німецького культурного центру Goethe-Institut в Україні Сюзанне Бекер, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник Управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Крапив'янський, представники ректорату та адміністрації університету, завідувачі кафедр, викладачі, співробітники та студенти факультету іноземних мов.

Послідовний переклад здійснювала доцент кафедри німецької мови Наталія Лєпухова.

Обидві сторони угоди домовилися про співпрацю в таких галузях:

- Покращення німецькомовної компетенції студентів, що вивчають німецьку мову;
 
- Популяризація фаху «німецька мова як іноземна» в Україні;
 
- Навчання та підвищення кваліфікації викладачів німецької мови;
 
- Розробка програм підготовки мультиплікаторів з високою німецькомовною та міжкультурною компетенцією для подальшого поглиблення співробітництва обох закладів.


Угода, НДУ, Goethe-Institut, співробітництво, програма, DLL – Deutsch Lehren Lernen, «Вчимося навчати німецької»


Студенти-бакалаври, що вивчають німецьку як першу іноземну, зможуть покращити свої знання німецької мови завдяки новій Міжнародній програмі DLL – Deutsch Lehren Lernen («Вчимося навчати німецької»). 

Програма DLL спрямована на підвищення кваліфікації вчителів, викладачів та студентів вищих навчальних закладів педагогічного спрямування та ґрунтується на сучасних досягненнях дидактики та методики викладання німецької мови.
 
Ця програма орієнтована на розвиток вмінь, необхідних для проведення занять з німецької мови. Кожен навчальний блок програми укладений в формі окремої книжки; опрацьовувати блоки можна також самостійно в режимі онлайн. Блоки містять інтерактивні відеоматеріали, завдання, навчальні матеріали, словник термінів, правильні відповіді.

Усі навчальні блоки програми DLL доступні в друкованому форматі та в режимі онлайн на навчальній платформі Goethe-Institut.
 
Підписанню угоди передувала інтенсивна підготовка, під час якої Goethe-Institut надавав консультації викладачам кафедри німецької мови щодо планування програм навчання, підготував безкоштовно двох тренерів (мультиплікаторів), які здійснюватимуть онлайн-супровід та проводитимуть аудиторні заняття, та гарантує забезпечення постійного технічного та дидактичного оновлення вебматеріалів серії «Вчимося навчати німецької».
 
За умови успішного проходження курсу всі студенти-бакалаври отримають свідоцтва Goethe-Institut в Україні.

Інформацію підготувала Блажко М.І., доц. кафедри німецької мови, координатор проекту

ndu.edu.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: