Завантаження ...
banner
banner

А раптом завтра...? Як оповіщатимуть ніжинців у разі надзвичайної ситуації?

Сьогодні, 25 січня, на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради обговорювали питання щодо можливості своєчасного оповіщення населення при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій

Сьогодні, 25 січня, на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради обговорювали питання щодо можливості своєчасного оповіщення населення при загрозі  та виникненні надзвичайних ситуацій.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Геннадій Чернишов доповів, що “Автоматизована  частина централізованого оповіщення створена, але на даний час, апаратура уже застаріла, вона встановлена 1990-1993 році. На сьогоднішній день у нас є 13 гучномовних сирен, але централізовано запускається тільки 4.

Апаратура дозволяє запускати гучномовні серени, оповістити керівний склад по стаціонарному телефону та населення по державному радіомовленні.

Перший заступник міського голови Григорій Олійник зауважив, що: “Система оповіщення населення на сьогоднішній день потребує кардинальних змін. Коли у нас була продала така компанія як Укртелеком, дуже змінилася організація цієї роботи. Нам весь час пропонувалось укласти договір щоб дана організація на платній основі виконували ці функції. Наразі проводяться заходи щодо повернення компанії у державну власність, тому призупинилися публічні дії щодо систем оповіщення, але ця проблема існує”. Кількість персоналу Укртелекому було 400 тепер 40, з них одна особа яка розуміється в цих сиренах, апаратурі.

Є дуже серйозна проблема, відповідно до діючого законодавства. Перше, що потрібно зробити - це оповістити населення сиреною, потім зобов’язання кожного громадянина добратися до джерел які інформують і отримати інформацію про причину сирени та наступні дії".

“У нас є можливість щоб оповістити все місто, а ось довести інформацію до населення про те, що відбулося, залишається проблемою.
Ми використовуємо все можливе, але єдиної загальноміської системи, щоб могла оповістити населення  у нас немає. Відділом проводяться заходи по її виготовленню.

Система радіомовлення залишилась десь фрагментарно. Дуже гарно працює радіо в ФМ діапазоні, але його також не всі слухають. Працює комп’ютерна мережа та ж телебачення. Щодо оповіщення керівного складу через стаціонарний телефон, то із 50 чоловік, стаціонарного телефону немає в половини.

У разі відсутності будь якого виду зв’язку для того, щоб зібрати членів комісії, ми розробили заходи щодо залучення наших таксистів, для того, аби з кожним украсти договір, щоб у разі надзвичайних ситуацій проїхати і скликати комісію. Цей захід є кардинальм.

Додамо, що був розроблений і направлений проект у ПрАТ “Київстар”, “Водафон” і ТОВ “Лайф”.

“Водафон” не проти  відправляти смс-повідомлення в
сім користувачам які знайходяться на території Ніжина, але за умови що в Ніжині буде створена централізована система оповіщення.

mynizhyn.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: