Завантаження ...
banner
banner

Олександр Костирко: На 2018 рік плануємо створити єдине медичне містечко

На 2018 рік плануємо створити єдине медичне містечко. Підрозділи розкидані по всьому місту. Поліклінічне відділення — за два кілометри від лікарні

лікарня, головний лікар, медичне містечко

Нову апаратуру та обладнання придбала Ніжинська міська лікарня у 2017 році за кошти місцевого бюджету.

— Два апарати штучної вентиляції легень у реанімаційному відділенні для дорослих, кожен по 250 тисяч гривень, — розповідає головний лікар Ніжинської міської лікарні Олександр Костирко. — Практично кожне відділення обладнали окремим кисневим концентратором. Це пристрої, які беруть з повітря кисень, концентрують його. Завдяки цим приладам хворому подаємо повітря, насичене киснем. Вартість концентратора — в межах 35-40 тисяч гривень. Придбали ректоскоп для хірургічного відділення. Для діагностичного обстеження прямої кишки. Коштує близько 64 тисяч гривень.

Два функціональних ліжка для Інфекційного відділення, два — для травматологічного. Чотирисекційні. Можна регулювати висоту, положення для рук, ніг. Одне ліжко (повна комплектація, з матрацами) коштує 14-15 тисяч.

Обладнання для травматології, ортопедії. Дрилі, осциляторна пилка (для кісток). Камери для стерилізації інструменту. Це все — в межах 40 тисяч гривень. Купили хірургічного інструментарію різного. Для хірургії, онкології, лорочного відділення. В межах 35 тисяч гривень.

Поновили медичні меблі для реанімаційного відділення, для гіпсувальної. Шафи для інструменту, столи для огляду хворих, кушетки.

Зробили поточний ремонт дахів центрального корпусу, травматологічного відділення. Відремонтували підлогу в інфекційному. Закінчуємо відновлення приймального.

Зробимо окреме відділення невідкладної медичної допомоги на одне чи два ліжка.

На 2018 рік плануємо створити єдине медичне містечко. Підрозділи розкидані по всьому місту. Поліклінічне відділення — за два кілометри від лікарні. Будемо переводити у приміщення лікарні.

Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №8 (1659), 22 лютого 2018 року

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: