Завантаження ...
banner
banner

Демчишин: Україна забезпечена газом до наступної зими

Відповідно того видобутку, який є в Україні - 55 млн на добу, плюс додатково реверс - 40 мільйонів, не менше - нам достатньо для того, щоб збалансувати споживання протягом як мінімум літнього періоду - сказав Демчишин

Міністр енергетики Володимир Демчишин заявив, що домовленість з Росією про постачання газу по "літньому пакету" буде досягнута в цьому місяці, але немає необхідності в "швидкій угоді".

"Відповідно того видобутку, який є в Україні - 55 млн на добу, плюс додатково реверс - 40 мільйонів, не менше - нам достатньо для того, щоб збалансувати споживання протягом як мінімум літнього періоду", - цитує Демчишина Інтерфакс.
 
Також Демчишин вважає, що споживання газу в Україні буде знижуватися.
 
"В принципі, я думаю, велика надія, що на одній-двох зустрічах, що пройдуть протягом наступних трьох тижнів може бути досягнута домовленість", - сказав міністр.
 
"Насправді в української сторони немає такої критичної необхідності укладати швидку угоду - це "Газпром" теж прекрасно розуміє. Ми зараз у досить сильній позиції", - сказав він.
 
Демчишин підкреслив, що Україна отримує необхідний обсяг реверсу з Європи і веде політику зниження обсягів споживання газу в країні.
 
"Обсяг потоку з Європи у нас достатній, споживання різко падає в Україні, оскільки там і цінову політику держава змінює і багато уваги приділяється енергоефективності, змінюється структура ринку", - сказав він.
 
За словами міністра, споживання газу в Україні протягом останніх двох місяців впало на 15-20%.

"І ми очікуємо, що такий тренд буде продовжуватися. Більше того, ми найближчим часом очікуємо, що буде прийнято рішення щодо зменшення споживання газу "Теплокомуненерго" (теплової генерації)", - сказав Демчишин.
 
Демчишин підкреслив, що Україна не відмовляється купувати газ у Росії. Але додав, що російський газ обходиться дорожче реверсного.
 
Демчишин сказав також, що на зустрічі в Брюсселі РФ і Україна домовилися до 1 квітня під егідою Єврокомісії обговорити питання знижки на постачання газу по "літньому пакету".

theinsider.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: