Завантаження ...
banner
banner

Нацбанк вводить в обіг оновлену 100-гривневу купюру

Із понеділка, 9 березня, Національний банк України вводить в обіг оновлену 100-гривневу купюру, яку презентували ще торік у грудні. Під час розроблення оновленої банкноти номіналом 100 гривень були реалізовані найсучасніші світові технології

Із понеділка, 9 березня, Національний банк України вводить в обіг оновлену 100-гривневу купюру, яку презентували ще торік у грудні. Під час розроблення оновленої банкноти номіналом 100 гривень були реалізовані найсучасніші світові технології, які використовують на Фабриці банкнотного паперу та Банкнотно-монетному дворі НБУ.

"Новий елемент захисту – "віконна" захисна стрічка. Частково введена в товщу паперу полімерна стрічка коричневого кольору з яскраво вираженим кінематичним ефектом. Стрічка містить зображення числа "100" та графічного знака гривні. При зміні кута нахилу банкноти змінюється напрямок руху фонового зображення стрічки", - йдеться у повідомленні НБУ.

На банкноті також з'явився так званий оптично-змінний елемент SPARK, що має кінематичний ефект. При зміні кута нахилу банкноти на ділянках зображення спостерігаються поступові переходи від золотистого кольору до зеленого. Є приховане в орнаменті зображення цифрового позначення номіналу.

Число "100" стає видимим під час розглядання банкноти під гострим кутом до джерела світла. На лицьовому боці банкноти окремі зображення мають рельєф, що можна визначити на дотик (портрет, цифрове позначення номіналу, знак для людей з ослабленим зором, написи).

tsn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: