Завантаження ...
banner

Користування 3G обійдеться у 200-250 гривень щомісяця - ЗМІ

10 березня "МТС-Україна" випадково вивісила на сайті тарифи на 3G.Компанія запропонувала абонентам з тарифним планом "Смартфон" 2,5 Гб трафіку в 3G (на базі мережі "ТриМоб") за 90 гривень на місяць плюс окремо оплата голосового трафіку.

Середній рахунок активних користувачів 3G, швидше за все, зросте на 100-150 гривень на місяць - до 200-250 гривень. Про це пише Hubs.

Як повідомляється, за останній рік кількість користувачів мобільного інтернету зросла на 50%. Зараз у кожного з операторів мобільним інтернетом користується близько 40% абонентів. Приблизно стільки ж в мережах власників різних смарт-фонів. Однак число активних користувачів майже в 2 рази менше: близько 25% від загальної кількості.
 
Загальна кількість абонентів в мережах операторів: МТС-Україна - 22,7 млн, "Київстар" - 26 млн, life:) 13,6 млн. Відповідно у "Київстару" активних - 6,5 млн, у МТС-Україна - 5,7 млн, у life:) - 3,4 млн. Саме ці абоненти будуть оплачувати ліцензії та будівництво інфраструктури, пише видання.
 
Зараз активні користувачі мобільного інтернет платять операторам близько 100 гривень на місяць (тариф "Смартфон" у МТС-Україна і "Вільна країна" у "Київстар"). Абонентам life :) це обходиться в 42 гривні на місяць. Але там і обсяг швидкісного трафіку менше. І взагалі у life :) завжди була своя цінова стратегія.
 
В ідеальній для операторів ситуації всі абоненти перейдуть на нові тарифні плани і почнуть платити більше. При збільшенні платіжки на 100 гривень, інвестиції окупляться за 3-5 років, на 150 гривень - 2-3 роки, на 200 гривень - 1,5-2 роки. Представники всіх трьох компаній заявили, що 3G зв'язок не буде дешевим.
 
Виходить, що середній рахунок активних користувачів, швидше за все, зросте на 100-150 гривень на місяць до 200-250 гривень.
 
Це не відлякає тих, кому дійсно потрібен швидкий інтернет і приведе їх ARPU до настільки очікуваного операторами середньоромійського рівня 10 доларів з абоненту (середній по Україні - 1,5 долара).
 
Крім того, як пише видання, 10 березня "МТС-Україна" випадково вивісила на сайті тарифи на 3G.
 
Компанія запропонувала абонентам з тарифним планом "Смартфон" 2,5 Гб трафіку в 3G (на базі мережі "ТриМоб") за 90 гривень на місяць плюс окремо оплата голосового трафіку. Новий тариф з сайту зняли, але скріншот у Hubs залишився.


Без 3G цей пакет обходиться в 100 гривень на місяць разом з передоплаченим обсягом голосового трафіку і СМС. Раніше компанія анонсувала, що в елітних пакетах Ultra безлімітний тариф з 3G обійдеться абоненту в 949 гривень на місяць. Без 3G пакет коштує 799 гривень. Тобто, нова технологія додає 150 гривень до існуючого Ultra c EDGE. Виходить, МТС спробує додати до щомісячного рахунку кожного користувача мобільного інтернету близько 100 гривень. Якщо абоненти "проковтнуть", то це - плюс 6,84 млрд гривень до річної виручки.

gazeta.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: