Завантаження ...
banner
banner

Онлайн трансляція затемнення сонця

У ці хвилини жителі Землі спостерігають найбільше сонячне затемнення за 16 років. Побачити, як відбувається зараз сонячне затемнення, можна подивитися онлайн на нашому сайті

У ці хвилини жителі Землі спостерігають найбільше сонячне затемнення за 16 років

Согоднішнє сонячне затемнення  це 61-е затемнення сто двадцятого Саросу. Зона найкращої його видимості потрапляє в приполярні і середні широти північної півкулі, повідомляє ТСН.

Онлайн-трансляція сонячного затемнення почнеться 20 березня об 11:00 за київським часом. Максимальна тривалість повної фази затемнення - 2 хвилини 47 секунд. Це затемнення є найбільшим за 16 років. Утім, єдині місця для спостереження повної фази затемнення на суші - це Фарерські острови Шпіцберген. За київським часом затемнення можна буде спостерігати: Львів - 11:58 (59%), Одеса - 12:04 (43%), Київ - 12:08 (52%), Донецьк - 12:17 (39%). Починається сонячне затемнення в Атлантичному океані, на схід від узбережжя Канади і, описуючи широку дугу на північ навколо Гренландії, завершується в Північному Льодовитому океані, неподалік від географічного північного полюса нашої планети. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: