Завантаження ...
banner
banner

Голову ДСНС Бочковського затримали прямо на засіданні Кабміну. Відео. Доповнено

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський та його перший заступник Василь Стоєцький були затримані прямо на засіданні кабінету міністрів.

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський та його перший заступник Василь Стоєцький були затримані прямо на засіданні кабінету міністрів.

За даними слідства, керівництво ДСНС закуповувало паливно-мастильні матеріали у компаній "Альянс" та Лукойл, не допускаючи до тендерів інших постачальників.
 
В подальшому ДСНС перераховувала цим компаніям кошти за пальне, після чого 15% цих коштів компанії перераховували на рахунки нерезидентів та інших іноземних компаній. Ці в свою чергу перераховували гроші на власні рахунки керівників ДСНС, зазначив слідчий МВС.
Народний депутат фракції "Народний фронт", радник глави МВС України Антон Геращенко повідомив, що тимчасовим виконувачем обов'язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій призначений радник глави МВС Зорян Шкіряк.

"Тимчасовим виконувачем обов'язків начальника Державної служби України з надзвичайних ситуацій за пропозицією міністра МВС тільки що рішенням Кабміну призначений Зорян Шкіряк", – написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
За його словами, пропозиція міністра затвердити негайне звільнення Бочковського, Стоєцького і всіх начальників обласних управлінь ДСНС було негайно задоволено Кабміном одноголосно.
 
Раніше повідомлялося, що главу Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського затримали правоохоронці на засіданні Кабінету міністрів.
 
Він затриманий за зловживання і причетність до корупційних схем в ДСНС, зокрема за закупівлю паливно-мастильних засобів за завищеними цінами.
 
Як заявив представник МВС на засіданні уряду, глава Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський та його заступник Василь Стоєцький були затримані на підставі запитів народних депутатів щодо наявності корупційних схем в ДСНС.
 
"У ході досудового розслідування встановлена злочинна схема, побудована керівництвом ДСНС. Ця схема полягає в тому, що під час державних закупівель в порушення чинного законодавства закупівля паливно-мастильних матеріалів здійснювалася у ТОВ "Лукойл", "Алянс" та інших підприємств за значно завищеними цінами", – сказав представник правоохоронного відомства.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: