Завантаження ...
banner

З 1 травня підвищуються тарифи на воду

З 1 травня зростуть тарифи на водопостачання та водовідведення для 40 водоканалів. Відповідне рішення ухвалила Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕПУ).

Ціни на воду

З 1 травня зростуть тарифи на водопостачання та водовідведення для 40 водоканалів. Відповідне рішення ухвалила Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕПУ).

Тарифи зростуть від 4% до 102% залежно від конкретного водопостачального підприємства. 
 
Комісія розбила всі водоканали на три групи: підприємства з валютними кредитами, яким, крім зростання електроенергії, в тариф потрібно закласти девальвацію гривні; підприємства без валютних кредитів, для яких у тариф закладається лише зростання вартості електроенергії, і третя група - водоканали, для яких тариф не змінювався з 2008 року.
 
Як зазначив голова НКРЕПУ Дмитро Вовк, для першої групи водоканалів, яких в Україні налічується 11 підприємств, зростання тарифу на водопостачання та водовідведення в середньому становитиме 12%; для другої групи (27 водоканалів) - зростання становитиме в середньому 8%. Для чотирьох водоканалів останньої групи зростання становить від 15% до 100%.
 
Як наголошується в матеріалах презентації НКРЕПУ, кредити мають водоканали в містах Черкаси, Дрогобич, Калуш, Харків, Мелітополь, Кам'янець-Подільський, Нова Каховка, Слов'янськ, Бориспіль, Новоград-Волинський, Кременчук, Чернігів, Івано-Франківськ. Для цих водоканалів тарифи перебувають у проміжку від 6,98 гривні за кубометр (Черкасиводоканал) до 13,72 гривні за кубометр (Бориспільводоканал).
 
Також у презентації комісії зазначається, що максимальні тарифи на воду в Київській, Закарпатській та Кіровоградській областях - від 10 гривні за кубометр. У Києві - від 6 до 8 гривні за кубометр. Мінімальні у Вінницькій і Донецькій областях - від 4 до 6 гривні за кубометр.
 
Раніше начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку Наталія Хоцянівська заявляла, що тарифи на централізоване постачання гарячою водою для населення з 1 квітня 2015 року зростуть на 55-57%, а на опалення в середньому на 73%.
 
Як повідомлялося, НКРЕПУ з 1 квітня 2015 підвищила тарифи на електроенергію для населення в середньому на 19% і в 3,5 рази до березня 2017 року.
 
НКРЕПУ, в рамках виконання Меморандуму з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом, з 1 квітня 2015 підвищила тариф на тепло для населення на 72% - до 537,2 гривні за Гкал.
 
Крім того, НКРЕПУ підвищила з 1 квітня поточного року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 разу - до 3600 гривні за тисячу кубометрів.

pravda.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: