Завантаження ...
banner
banner

Порошенко дав "зелене світло" іноземним військам в Україні

Президент підписав указ "Про План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України

Президент України Петро Порошенко схвалив допуск іноземних військ для навчань. Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу глави держави.

Президент підписав указ "Про План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2015 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях".
 
Глава держави також підписав Закон №255-VIII від 17 березня "Про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях", - повідомляє президентська прес-служба.
 
Коментуючи участь українських військових у навчаннях, Порошенко відзначив: "Рівень підготовки наших військовослужбовців, які беруть участь у навчаннях та тренуваннях, має бути таким, щоб вони стали інструкторами по підготовці і розповсюджували досвід, який набули для боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, для підвищення ефективності різних секторів наших Збройних сил".
 
В Україні у 2015 році передбачені низка спільних із США навчань – "Фіарлес Гардіан -2015" (всього учасників 2,2 тис. осіб, з них до 1 тис. військові США), "Сі Бриз – 2015" (всього 2,5 тис. учасників, з них до 1 тис. військові США та до 500 військових з країн НАТО чи програми "Партнерство заради миру") та "Сейбер Гардіан/Репід Трайдент – 2015" (всього 2,1 тис. учасників, з них до 500 військових США та до 600 військових з країн НАТО чи програми "Партнерство заради миру"), а також українсько-польські навчання авіаційних підрозділів "Безпечне небо – 2015" (всього 350 учасників, з них 100 польських військових) та підрозділів військової поліції "Правопорядок - 2015" (всього 100 учасників, з них 50 польських військових).
 
Крім того, затверджений план участі українських військових у багатонаціональних навчаннях за кордоном. Передбачені навчання тренувальних груп військової поліції в Німеччині (до 30 військових ЗСУ), протичовнове навчання держав чорноморського басейну "Морський щит-2015" (до 500 українських військових) та багатонаціональне навчання військ зв'язку "Коалішин Ендевор/Комбайнд Ендевор – 2015" в Німеччині (до 40 військових ЗСУ). Ще планується участь у багатонаціональних навчаннях "Кленова арка – 2015" в Литві (до 120 військових ЗСУ),"Світла лавина-2015" в Угорщині (до 30 військових від ЗСУ) та "Трайдент Джанчер – 2015" в Іспанії та Португалії (до 50 українських військових), а також участь у сертифікаційному навчанні бойової тактичної групи Європейського Союзу "Коммон Челленж- 2015" в Німеччині (до 60 військових ЗСУ).

espreso.tv
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: