Завантаження ...
banner

Навчальний рік в Україні завершиться дистанційно

Навчальний рік в Україні завершиться до 1 липня, а рішення про закінчення навчального процесу для учнів усіх класів, крім 11-х, буде ухвалюватись педагогічними радами шкіл індивідуально. Про це у середу, 22 квітня, розповіла


Навчальний рік в Україні завершиться до 1 липня, а рішення про закінчення навчального процесу для учнів усіх класів, крім 11-х, буде ухвалюватись педагогічними радами шкіл індивідуально. Про це у середу, 22 квітня, розповіла виконувачка обов'язків міністра освіти та науки України Любомира Мандзій на сторінці МОН.

Мандзій розповіла, що наразі всі заклади освіти продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання. Заклади також мають бути готовими до дистанційного завершення навчального року, повідомляє konkurent.ua.

"22 квітня уряд прийняв рішення про подовження карантину до 11 травня. Ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно. Навчальний рік у школах, закладах освіти триватиме до 1 липня, а навчальний процес для учнів усіх класів, крім 11, закінчується відповідно до прийнятої структури навчального року, яку визначила педагогічна рада школи", – сказала Мандзій.

Вона наголосила, що робота з учнями відбуватиметься з використанням дистанційних технологій навчання практично до кінця травня. За її словами, педагогічні ради шкіл мають самостійно визначити принципи освітнього процесу і завершення навчального року, а також провести підсумкове оцінювання учнів.

«Шановні освітяни, ми працюємо з використанням технологій дистанційного навчання фактично до закінчення травня», – додала Мандзій.

Відповідаючи на запитання про те, коли діти повернуться в школи, т.в.о. міністра освіти і науки України наголосила, що для того, щоб розглядати це питання, в країні повинна бути кардинально іншою епідеміологічна ситуація.

Мандзій також зазначила, що наразі немає остаточних дат проведення зовнішнього незалежного оцінювання, а воно буде проведено у залежності від епідеміологічної ситуації в державі.

Фото з мережі 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: