Завантаження ...
banner
banner

Біопрепарати БТУ-ЦЕНТР у саду

Заготовка саду перед зимою є дуже важливим моментом під час всієї вегетації. Проте садівники занадто часто клопочуть біля рослин з весни й до плодоношення, а після збору врожаю – про них не згадують

Заготовка саду перед зимою є дуже важливим моментом під час всієї вегетації. Проте садівники занадто часто клопочуть біля рослин з весни й до плодоношення, а після збору врожаю – про них не згадують. Всі рослини, що відплодоносили швидко обростають бур’янами, стають вразливими до хвороб та послаблюються, як будь-який організм, якщо за ним не слідкувати та підтрисувати. Симптомами більшості «болячок» (зарання пожовле листя, засихання, а також їхнє опадання) зазвичай бачуть як передвісника осені. Недоглянуті кущі, як правило, страждають від морозів, тому надважливо після збору врожаю і далі піклуватись про свої рослини. Часто традиційних заходів догляду: виривання чи пригнічення бур’янів, хворих та зламаних пагонів, стебел – буває замало, тому необхідно проводити додаткові процедури захисту.

Компанія БТУ-ЦЕНТР пропонує на своєму сайті біопрепарати для догляду за кущами. Насамперед для боротьби зі збудниками хвороб можна  використовувати біофунгіцид Фітоцид-р (норма 1-2 л/га), для боротьби зі шкідниками -  біоінсектициди Лепідоцид ( 3-7 л/га) та Бітоксибацилін (3-7 л/га). Для кращого закріплення біопрепаратів на рослинах бажано застосовувати біоприлиплювач Липосам (0,5-1 л/га).

Плодоносні кущі висаджують восени, для чого дуже ретельно заготовлюють посадкові ями, знищуючи бур’яни та збагачуючи їх гноєм  чи компостом. Для кращого приживання саджанців значну роль має наявність у ґрунті корисної мікрофлори та ростостимулюючих речовин, забезпечення якими зростає при використанні біопрепаратів Азотофіт-т (норма 1г/кг ґрунтової суміші) та Азотофіт-р (для замочування саджанців нормою 10мг на 100 од.), що значно зменшує час відновлення кореневої системи та прискорює укорінення рослин. Зібрані з ділянки бур’яни, зламані пагони та стебла, а також опале листя можуть принести більшу користь при складанні їх в компостну яму, ніж спалюванні. Для кращого процесу компостування, а також для боротьби зі збудниками хвороб, які залишились на опалому листі, застосовується Біодеструктор стерні нормою 0,25-0,5 л/т.

Якщо добре виконувати всі ці поради, то неодмінно отримаєте можливість милуватись навесні своїм прекрасним садочком, а як наслідок – гарантований успіх у майбутньому сезоні. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: