Завантаження ...
banner
banner

Особливості вибору небулайзера

Велика кількість людей щороку хворіє на ГРВІ та інші хвороби дихальних шляхів. Щоб ефективно боротися з подібними недугами зручно використовувати небулайзер.

Небулайзер
Велика кількість людей щороку хворіє на ГРВІ та інші хвороби дихальних шляхів. Щоб ефективно боротися з подібними недугами зручно використовувати небулайзер. Це інгалятор невеликих розмірів, який без проблем можна придбати та користуватись у домашніх умовах.
 

Види небулайзерів

  • Ультразвуковий. 
Дані пристрої відмінно розчіплюють потік лікарського розчину за допомогою ультразвукових хвиль. Частинки в хмарі дуже дрібні й добре проникають вглиб бронхів. Працездатність близько 10 хвилин без перерви. Це пов'язано з невеликою ємністю для розчину. Працює цей тип інгалятора від мережі або від батарейок.
  • Компресорний. 
Робота таких пристроїв заснована на розчепленні розчину за допомогою потужного повітряного потоку. Головним плюсом такого типу інгалятора є можливість використовувати будь-які лікарські препарати, навіть з додаванням масел. Ємність для розчину трохи більше, що дозволяє використовувати більший обсяг розчину. Інгалятор компресорний найбільш популярний з усіх видів та має доступні ціни.
  • Мембранний. 
У мембранних інгаляторах дисперсія розчину відбувається завдяки вібруючій мембрані. На виході виходить водний аерозоль з такими дрібними частинками, що вони проникають не тільки в бронхи, але і в легені. Лікарські розчини, згідно з інструкцією по використанню цього типу небулайзерів, можна використовувати будь-які, навіть з додаванням трав'яних відварів.
 

На що звернути увагу при покупці небулайзера

При виборі хорошого інгалятора слід звернути увага на наступне:

  • Ступінь розчеплення. Чим дрібніше виходять частинки аерозолю, тим глибше вони проникають в органи дихання.
  • Режим подачі лікарської "хмари". Тут можливо три варіанти: з постійним потоком аерозолю; з ручним регулюванням, коли на видиху самим можна відключати потік; з автоматичним режимом, коли при вдиху потік аерозолю є, а на видих він припиняє надходити.
  • Обсяг ємності для лікарських розчинів.
  • Швидкість вихідного потоку частинок. Чим вона вища, тим глибше частинки потраплять в дихальну систему.
  • Шумовий вплив. До найбільш тихих пристроїв відносять мембранні інгалятори, а ось компресійні навпаки, працюють досить голосно.
  • Мобільність пристрою. Якщо апарат працює від електромережі, то для процедури обов'язково потрібно бути в приміщенні. Але існують моделі, які можуть працювати від батарейок, що дуже зручно.

Найпопулярніші небулайзери перевірених виробників для дітей та дорослих можна придбати у інтернет-магазині medico.in.ua. Зателефонувавши за безкоштовним номером на сайті магазину, консультант допоможе вам у виборі потрібного інгалятора та відповість на всі ваші питання. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: