Завантаження ...
banner
banner

Міфи про електронну автоцивілку: що є неправдою

Як відомо, поліс ОСЦПВ покриває відповідальність винного у ДТП. Сьогодні максимальні страхові суми складають 130 тис. грн. за збиток, нанесений майну, 260 тис. грн сплачують на лікування третіх осіб.

Як відомо, поліс ОСЦПВ покриває відповідальність винного у ДТП. Сьогодні максимальні страхові суми складають 130 тис. грн. за збиток, нанесений майну, 260 тис. грн сплачують на лікування третіх осіб. З лютого 2018 р. страхові поліси стали доступні для оформлення і в електронному вигляді. Але, на жаль, люди ще іноді побоюються купувати автоцивілку у цифровому форматі. Свою відмову пояснюють багатьма причинами. Пропонуємо розвіяти основні міфи, що існують навколо електронних продажів автомобільних страховок.

Міф 1. В інтернеті можливо придбати лише фальшивку

Так, можливо. Але тільки в тому випадку, якщо скористатися послугами неофіційних сайтів невідомих страхових компаній. Це буде аналогічно тому, щоб скористатися послугами страхового агента десь на узбіччі дороги.

Тому для придбання поліса ОСЦПВ слід дуже уважно обирати страхову компанію. Для цього варто скористатися відгуками клієнтів, рекомендаціями знайомих, треба переконатися, що ви купуєте е-поліс на офіційному сайті відомої компанії, яка має високі позиції у рейтингах. Приміром, легко придбати електронну автоцивілку на https://arsenal-ic.ua/product/avtostrahuvannya/avtocivilka.

Обравши компанію, водій заходить на її сайт та вносить усі необхідні дані про авто та про себе до спеціальної форми. Після оплати на вказаний еmail приходить страховий поліс у PDF-форматі. За унікальним номером його можна одразу ж перевірити в базі Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ). Тобто придбати фальшивку на офіційних сайтах страхових компаній неможливо.

Міф 2. Електронний поліс не захищає на таку ж суму, як звичайний паперовий

Це неправда, оскільки е-поліс має таку ж юридичну силу, що і паперовий, і відповідає вимогам українського законодавства. Різниця між ними тільки у формі відображення та замовлення. Електронний поліс підтверджується онлайн та надходить до свого власника електронною поштою. А ось звичайний паперовий варіант друкують на спеціальному бланку та підписують в офісі страхової компанії. До зручностей оформлення електронного поліса можна також віднести суттєву економію часу (його можна оформити за 15 хв.) та можливість обрати необхідний страховий продукт у спокійній обстановці.

Міф 3. Поліція оштрафує за електронний поліс

На сьогодні про «справжність» електронного полісу знають усі. Більше того, у березні 2019 р. відповідні зміни були внесені у ПДР, і тепер водію при собі достатньо мати візуальну форму поліса на паперовому чи електронному носії. Представник поліції за допомогою свого робочого планшету зможе перевірити наявність документа у базі МТСБУ за допомогою унікального коду або за державним номером застрахованого автомобіля. Проблеми можуть виникнути лише у тому випадку, коли перевірка наявності страховки відбувається в місці, де немає доступу до інтернету. Але на цей випадок можна роздрукувати на домашньому принтері паперову копію електронної страховки.

Отже, можна абсолютно не турбуватися про те, що е-поліс не дає такі ж гарантії, що й паперовий. Купувати і користуватися ним набагато зручніше.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: