Завантаження ...
banner
banner

"Дніпро" переміг "Олімпіакос", а "Динамо" поступилось "Генгаму" у 1/6 фіналу Ліги Європи

Вчора, 19 лютого, київське "Динамо" та дніпропетровський "Дніпро" провели перші матчі 1/16 фіналу Ліги Європи. У результаті яких "Динамо" програло "Генгаму" з рахунком 2:1. Натомість дніпропетровське "Дніпро" потішило своїх фанатів перемігши "Олімпіакос" 2:0

Вчора, 19 лютого, київське "Динамо" та дніпропетровський "Дніпро" провели перші матчі 1/16 фіналу Ліги Європи. У результаті яких "Динамо" програло "Генгаму" з рахунком 2:1. Натомість дніпропетровське "Дніпро" потішило своїх фанатів перемігши "Олімпіакос" 2:0

Для київського Динамо стадія плей-офф Ліги Європи поступово стає кошмаром. Два сезони поспіль динамівці вибувають з турніру на стадії 1/16 фіналу. Два роки тому на шляху підопічних Олега Блохіна встав французький Бордо. Цього разу свої зуби показав Генгам, для якого вихід в плей-офф ЛЄ можна порівняли з перемогою збірної Греції на Євро-2014.
 
Вже на старті матчу киян почала поступово накривати чорна смуга. На 7-й хвилині матчу Ребров був змушений робити першу заміну - травмувався Ленс, але це ще тільки квіточки. Втім, Динамо завдяки своїй перевазі у контролі м'яча доволі швидко відкрило рахунок: Класна комбінація вийшла у киян на правому фланзі. Сидорчук класно викотив на Кравця, який трохи пройшов вперед та вирізав м'яч в центр карного, де точним ударом  у воротах Генгама залишив автограф Мігель Велозу. Здавалося б, про травму Ленса можна було на час забути, але не так сталося. Після пропущеного м'яча господарі поля почали грати доволі грубо. Один тільки Манданн за перший тайм перештовхав трьох наших захисників.
 
Динамівців це дещо почало обурювати, арбітр не помічав явних фолів, свисток його мовчав. Динамо до 40-ї хвилини продовжувало володіти перевагою, однак здали нерви у Ярмоленка, який скосив у центрі поля півзахисника Генгама. Арбітр розсудив, що це пряма червона, хоча міг дати лише жовту, не тягнув цей фол на вилучення. Це з урахуванням того, що під час цього епізоду на полі лежав з пошкодженням Сергій Сидорчук, а футболісти Генгама не вибили м'яч за межі поля, фейр-плей?
 
Сидорчука у підсумку змінив на полі Беланда. Однак провів на полі Юнес цілих три хвилини. За хвилину до свистка на перерву марроканець грубо зіграв проти суперника, який не володів м'ячем і також отримав "червоне світло". Ящо розібрати, то цей фол тягнув на червону картку, треба свої нерви тримати при собі... У підсумку Динамо догравало перший тайм с Генгамом вже в 9-ьох.
 
Тут непотрібно бути експертом, щоб розуміти - весь другий тайм кияни будуть в основному тримати оборону, зрідка виходячи в контратаки. Так воно і було, однак протримались підопічні Реброва до 73-ї хвилини. Спочатку ворота Шовковського вразив Бовю, а через якісь дві хвилини вдруге Динамо засмутив Діалло. Обидва голи після флангових навісів.
 
Генгаму цього здалося замало, тому підопічні Гурвеннека продовжили розривати оборону киян і надалі. На щастя для нас, більше французи не забили, як результат - 2:1, сподіваємося на гучний реванш в Києві.
 
Дніпропетровський Дніпро зумів стартувати в єврокубах з неочікуваної для багатьох перемоги над грецьким Олімпіакосом. Після жеребкування плей-офф Ліги Європи мало хто давав шанси на успіх команді Мирона Маркевича. Олімпіакос доволі сильно провів груповий турнір Ліги чемпіонів. Підопічні Вітора Перейри обіграли в рідних стінах і Атлетико, і Ювентус. Причому у виїздному матчі в Турині далі бій Юве, погравши з рахунком 2:3.
 
Отже, Дніпру мало бути сутужно саме в захисті. Але дніпропетровці зуміли здивувати надійною грою в обороні. До останнього віддавалася грі уся команда. Не такі помітні були на полі Коноплянка, Матеус та Зозуля, але відпрацювали на усі 100% і в захисті.
 
У першому таймі обидві команди мало чим здивували, гра була без загострення з мінімальним ризиком попереду. Олімпіакос не форсував події і гра їх джокерів - Мітроглу та Домінгеса, не принесла неприємностей обороні Дніпра.
 
Другий тайм Дніпро розпочав більш активно в атаці. Маркевич замість Безуса випустив Калінича, який тримав у постійній напрузі захисників гостей. На 50-й хвилині українці забивають гол. Канкава вирішив пробити з метрів 27 і круглий зрикошетив від Сантани, і залетів у кут воріт Олімпіакоса. Через чотири хвилини господарі знову забивають гол, і дали можливість порадіти кільком тисячам своїх уболівальників на Олімпійському в Києві. Зі стандарту з метрів 25-ти хитро пробив Ротань, і м`яч, зачепивши ногу Сіоваса залетів у ворота Роберто.
 
Після двох пропущених голів греки пішли вперед, але не досягли особливого успіху в атаці. Захист Дніпра та Бойко грали надійно. У дніпропетровців варто виділити новачка Ежидіо, який активний був на своєму фланзі, а також Лучкевича, який старався, напевно, більше усіх. Не пішла гра в Конополянки. Не було ні удару, ні пасу, а часом він простро перетримував м`яч в атаці. Після двох голів Дніпро міг забити ще мінімум один у ворота Олімпіакоса, але вже щастило гостям.
 
Вже в доданий час до другого тайму Дніпро двічі має бути вдячний австрійському судді Роберту Шергенхоферу. На 93-й хвилині м`яч влучає в руку Ежидіо у штрафній Дніпра. За підказки арібтра за воротами, головний суддя не ставить пенальті у ворота дніпропетровців. Після подачі кутового греки вже забивають гол у ворота Бойка. Але знову таки австрієць скасовує взяття воріт, зафіксувавши чи то фол на Лучкевичу, чи офсайд, якого не було апріорі. Подякуємо австрійцю за Дніпро.
 
Тепер у Дніпра буде надто тяжкий виїзд в Грецію, де навіть гранди європейського футболу отримують на горіхи.
 
champion.com.ua Ніжин, май ніжин ком, новини ніжина, май нежин
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: